UNDARIUS, Festival de Cultura Popular i Tradicional de Girona

Campus de cultura popular de Girona 2022


20è curs de cultura popular i tradicional


Organitza: Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la UdG, AUCOC, Escampillem i Centre Cívic Sant Narcís

Col·labora: Centre Cívic Barri Vell-Mercadal

Amb el suport de: Ajuntament de Girona, Generalitat de Catalunya: Departament de Cultura, Universitat de Girona i Centre Cívic Sant Narcís.

El Campus de cultura popular de Girona forma part del Campus de cultura popular de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya


Objectius: Es vol fer descobrir als alumnes la cultura popular i tradicional mitjançant la pràctica, el coneixement i l'assistència a ballades populars, concerts i espectacles diversos. Es tracta d'un curs introductori i divulgatiu i de nivell inicial que vol presentar el doble interès de la temàtica per als docents: d'una banda pel contingut patrimonial com a part important de la nostra cultura, i de l'altra com a font especialment rica de recursos en el procés educatiu.

A qui s'adreça: a tothom qui estigui interessat a tenir un contacte amb la cultura popular i tradicional

Professorat: Joan de Déu Prats, Carlo Boeddu, David Torres, Maria Àngels Guerbigny, Benoit Guerbigny, Patri Garcia, Xavi Rota, Anna Garcia, Eugeni Domingo, Marinette Bonnert, cooperativa La Sobirana, Associació de puntaires de Girona, La Flama de Farners, Fal·lera Gironina

Inscripcions: la participació és gratuïta però amb inscripció; si esteu interessants en obtenir el reconeixement del Departament d'Educació o de la UdG us haureu d'inscriure, els mestres i professors a través de la pàgina de l'ICE Josep Pallach de la UdG, < https://apps.udg.edu/MAU/icefnu/Client/Oferta/Detall2/28314 > i els estudiants de la UdG a través del formulari d'automatrícula de la pàgina < http://www.aucoc.cat >. Tota l'altra gent s'haurà d'inscriure a cada activitat a la que vulgui assistir i que requereixi inscripció a través de les adreces d'inscripció que trobaran a la pàgina del festival.

Calendari: De l'1 al 3 de juliol de 2022

Horari:

 • Divendres 1 de juliol: tarda de 18 a 20h i nit de 22 a 24h
 • Dissabte 2 de juliol: matí de 10 a 14h, tarda de 16 a 20h, i nit de 22 a 1h
 • Diumenge 3 de juliol: matí de 10 a 14h, tarda de 16 a 20h i nit de 22 a 24h

Llocs de realització: Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, Centre Cívic de Sant Narcís i sortides a diversos espais de Girona. A l'apartar "Mapa" podeu situar els espais del Campus i del festival Undàrius.

Reconeixement de crèdits i formació permanent. Teniu la possibilitat d'obtenir el reconeixement de la participació al campus (si hi esteu interessats us heu d'inscriure):

Departament d'Educació: reconegut com a curs de 30 hores de formació permanent (com a activitat de l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la UdG)
Universitat de Girona: reconegut amb 1 crèdit ECTS als estudiants dels tots graus


Preu: per als estudiants de la UdG i per al personal del Departament d'Ensenyament inscrit al Campus totes les activitats que trobareu llistades a sota són gratuïtes però cal inscripció per tal d'obtenir el reconeixement acadèmic de l'activitat; en cas contrari igualment totes les activitats del programa del Campus són gratuïtes però en algunes us hi heu d'inscriure a través de la pàgina web del festival perquè l'aforament és limitat.

Continguts:

1. Tallers, activitas i xerrades els matins i tardes (alguns d'aquests tallers es realitzen simultàniament i es podrà escollir quin seguir):

 • La nit del drac, amb Joan de Déu Prats
 • Danses de Sardenya, amb Carlo Boeddu
 • Pandereta: ritmes i patrons, amb David Torres
 • Danses del Poitou, amb Maria Àngels i Benoit Guerbigny
 • Cançons per ballar, amb Patri Garcia i Xavi Rota
 • Del ball pla a la jota, amb Patri Garcia i Xavi Rota
 • Sortida: Fets i llegendes de la Girona medieval, amb Anna Garcia
 • Itinerari guiat de natura per la Girona dels quatre rius, amb Eugeni Domingo
 • Danses de Valònia, amb Marinette Bonnert
 • Ratafia: macerar la saviesa popular. Explicació de l'origen d'aquest licor de temporada i demostració de com es fa la ratafia de manera casolana, amb la cooperativa La Sobirana
 • Puntaires, amb l'Associació de puntaries de Girona
 • Sardanes, amb La Flama de Farners
 • Construcció d'un beatusaure de mà i altres tallers per a la mainada, amb Fal·lera Gironina

2. Sortides a les nits (hi trobareu balls, concerts, cançons, sardanes, cercaviles, titelles, espectacles de carrer, gastronomia, etc.):

 • Assistència al festival Undàrius de cultura popular i tradicional de Girona el dia 1 de juliol a la nit
 • Assistència al festival Undàrius de cultura popular i tradicional de Girona el dia 2 de juliol a la nit
 • Assistència al festival Undàrius de cultura popular i tradicional de Girona el dia 3 de juliol a la nit

 

Stacks Image 1011