UNDARIUS, Festival de Cultura Popular i Tradicional de Girona

Campus de cultura popular de Girona 2023


21è curs de cultura popular i tradicionalOrganitza: Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la UdG, AUCOC, Escampillem i Centre Cívic Sant Narcís

Col·labora: Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, El Foment

Amb el suport de: Ajuntament de Girona, Generalitat de Catalunya: Departament de Cultura, Universitat de Girona i Centre Cívic Sant Narcís.


Objectius: Es vol fer descobrir als alumnes la cultura popular i tradicional mitjançant la pràctica, el coneixement i l'assistència a ballades populars, concerts i espectacles diversos. Es tracta d'un curs introductori i divulgatiu i de nivell inicial que vol presentar el doble interès de la temàtica per als docents: d'una banda pel contingut patrimonial com a part important de la nostra cultura, i de l'altra com a font especialment rica de recursos en el procés educatiu.

A qui s'adreça: a tothom qui estigui interessat a tenir un contacte amb la cultura popular i tradicional

Professorat: Passaltpas, Rinaldo Doro, Montserrat Garrich, Brisa Revés, Catalunya Breizh, Menja't Sant Narcís, Anna Garcia, Eugeni Domingo, Beatrice Pignolo, Marc Daunis, Gemma Pla, Julieta Torrents, Associació de puntaires de Girona, Foment del Montgrí

Inscripcions: la participació és gratuïta però amb inscripció; si esteu interessants en obtenir el reconeixement del Departament d'Educació o de la UdG us haureu d'inscriure, els mestres i professors a través de la pàgina de l'ICE Josep Pallach de la UdG, < https://apps.udg.edu/MAU/icefnu/Client/Oferta/Detall2/34304 > i els estudiants de la UdG a través del formulari d'automatrícula de la pàgina < http://www.aucoc.cat >. Tota l'altra gent s'haurà d'inscriure a cada activitat a la que vulgui assistir i que requereixi inscripció a través de les adreces d'inscripció que trobaran a la pàgina del festival.

Calendari: Els dies 1 i 2 de juliol de 2023

Horari:

 • Dissabte 1 de juliol: matí de 10 a 13.30h, tarda de 16 a 20h, i nit de 20.30 a 24h
 • Diumenge 2 de juliol: matí de 10.30 a 13.30h, tarda de 15 a 16.30h de 17 a 18h i nit de 19.30 a 24h


Llocs de realització: Centre Cívic del Barri Vell-Mercadal, Centre Cívic de Sant Narcís, El Foment i sortides a diversos espais de Girona. A l'apartar «Mapa» podeu situar els espais del Campus i del festival Undàrius.

Reconeixement de crèdits i formació permanent. Teniu la possibilitat d'obtenir el reconeixement de la participació al campus (si hi esteu interessats us heu d'inscriure):

Departament d'Educació: reconegut com a curs de 30 hores de formació permanent (com a activitat de l'Institut de Ciències de l'Educació Josep Pallach de la UdG); per obtenir l'acreditació, a més de les hores presencials indicades, caldrà presentar una petita memòria

Universitat de Girona: reconegut amb 1 crèdit ECTS als estudiants dels tots graus. Els qui demanin l'acreditació com a estudiants de la UdG no hauran de presentar cap memòria ni treball però tindran afegits, a més dels indicats més amunt, els següents horaris: dijous 30 de juny de 19 a 21h i divendres 30 de juny de 20.30 a 24h.


Preu: per als estudiants de la UdG i per al personal del Departament d'Educació inscrit al Campus totes les activitats que trobareu llistades a sota són gratuïtes però cal inscripció per tal d'obtenir el reconeixement acadèmic de l'activitat; en cas contrari igualment totes les activitats del programa del Campus són gratuïtes però en algunes us hi heu d'inscriure a través de la pàgina web del festival perquè l'aforament és limitat.

Continguts:

1. Tallers, activitas i xerrades els matins i tardes (alguns d'aquests tallers es realitzen simultàniament i es podrà escollir quin seguir):

 • Danses de Grècia, amb Passaltpas
 • Danses de Bretanya, amb Catalunya Breizh
 • Cançons del Piemont, amb Rinado Doro
 • Danses catalanes amb canvis de parella, amb Montserrat Garrich
 • La respiració i el moviment, des del silenci i la música: eines per l'ensenyament, amb Brisa Revés
 • Sortida: La Girona de l'aigua, amb Anna Garcia
 • Itinerari guiat de natura per la Vall de Sant Daniel, amb Eugeni Domingo
 • Itinerari guiat pels horts urbans de Sant Narcís, amb Menja't Sant Narcís
 • Danses del Piemont, amb Beatrice Pignolo
 • Alegria, és Festa Major!, amb Marc Daunis i Gemma Pla
 • Contes i rondalles d'Amades, amb Julieta Torrents
 • Puntaires: : instal·lació d'una punta de grans dimensions, amb l'Associació de puntaries de les comarques gironines
 • Sardanes, amb Foment del Montgrí

2. Sortides a les nits:

 • Assistència al festival Undàrius de cultura popular i tradicional de Girona el dia 1 de juliol a la nit
 • Assistència al festival Undàrius de cultura popular i tradicional de Girona el dia 2 de juliol a la nit

 

Stacks Image 1011